Quercus robur - Stilkeg hæk

Mere viden om Quercus robur - Stilkeg hæk

Den klassiske Danske eg er en enormt populær, løvfældende, hjemmehørende art. Den har dybgrønne blade på korte stængler, der vokser i klynger på dens forsigtigt kronglede grene. Det giver flot efterårsfarve, når dens mørkegrønne blade bliver gule og brændt orange og begynder at falde til jorden.

Quercus robur-træer er også en fødekilde og et naturligt levested for flere arter dyreliv end noget anden hjemmehørende træ, især når agernproduktionen begynder. Selv de faldne blade understøtter, når de nedbrydes til bladform, et utal af insekt- og svampearter, mens dens agerne giver mad til skovpattedyr som hjorte, egern og endda grævling!

Stilkeg som træ forventes at nå en højde og spredning på 10 x 6 m over 20 år, medmindre specifikt dyrkes som en hæk. Danske eg vil vokse godt i alle jordtyper, undtagen den vådeste jord, selvom den er kalktolerant, og vil vokse de fleste steder, beskyttet eller udsat, undtagen dyb skygge. Som træ kan det til sidst nå op til 40 meter i højden, men det kan tage mellem 20 og 50 år at opnå. Stilkeg er perfekte til hæk, da de hurtigt danner pælerødder, hvilket betyder, at de ikke stjæler fugt og næringsstoffer fra de omgivende planter.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
25,95 DKK  m/Moms
( 20,76 DKK  u/Moms )
Lager: På lager
 • Køb 50 eller flere til 23,95 DKK
  ( 19,16 DKK )
  pr stk.
 • Køb 100 eller flere til 22,95 DKK
  ( 18,36 DKK )
  pr stk.
 • Køb 250 eller flere til 17,95 DKK
  ( 14,36 DKK )
  pr stk.
 • Køb 500 eller flere til 15,95 DKK
  ( 12,76 DKK )
  pr stk.

Quercus robur - Stilkeg hæk

Danske eg tabte kampen om at være nationaltræ til bøgen, men det er alligevel kendt og elsket af alle. Når det dyrkes som en hæk, danner stilkeg en stærk og modstandsdygtig hæk, der understøtter den vilde fauna og vil tilføje et tidløst og romantisk udseende til din have. 

 • Plantebetingelser: Velegnet til alle jordtyper - fugtig, men godt drænet, fuld sol til delvis skygge beliggende i indre eller udsatte steder.
 • Væksthastighed: Hurtig væksthastighed, forvent 40-60 cm pr. År
 • Højde: Holdes let på 1-4m, men vil vokse meget højere, hvis det ønskes

2  års planter (2/0+) 30-80 cm i højden

Model/varenr.: WSHOP-997
Blomster farve: Grøn
Lysforhold: Fuld sol, Halv skygge
Afstand: 25 cm
Jordtype: Alle jordtyper
Fugtighed: Veldrænet muld
Placering: Hæk, klippet
Tiltrækker: Insekter generelt, Fugle
Egenskaber: Efterårsfarver
Plejebehov: Lavt
Alder/kvalitet: 2/0+
Plante størrelse: 30-80 cm
Plante type: Barrodsplante