Kirsebærlaurbær - Prunus laurocerasus

Laurbærkirsebær / kirsebærlaurbær er et godt og populært valg som hækplante, især for dem, der ikke vil have en hæk af nåletræer. Alle sorter af kirsebærlaurbær er hårdføre og tåler temperaturer fra -15 ned til -20°C, afhængig af sorten. De fleste af de sorter, der sælges som hækplante er ret hurtigt voksende. Prunus lau. ‘Rotundifolia’, den mest populære, og hurtigstvoksende sort, har den fordel, at der ikke behøves mange planter pr løbende meter, da den også vokser pænt i bredden.

Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ - Portugisisk laurbærkirsebær

Portugisisk laurbærkirsebær) er et godt valg, hvis du vil have en hæk med lidt mere udstråling. De små hvide blomster er stærkt duftende

Leveres med klump eller i 1,0 - 5,0 ltr. potte

Pris fra
98,00 DKK  m/Moms
( 78,40 DKK  u/Moms )
Lager: Leveringstid er 10 dag(e).

Prunus Laurocerasus 'Etna' - Kirsebærlaurbær

Dekorativ stedsegrøn busk med grønne og blanke blade. Nye skud er svagt kobber farvede. Velegnet som hækplante.

Leveres med klump eller i 4,0 - 5,0 ltr. potte

Mængderabat på dette produkt - spar op til 66 %

Pris fra
164,80 DKK  m/Moms
( 131,84 DKK  u/Moms )
Lager: Leveringstid er 10 dag(e).

Prunus Laurocerasus 'Rotundifolia' - Kirsebærlaurbær

Dekorativ stedsegrøn busk med store grønne og blanke blade. Velegnet som hækplante.

Leveres med klump eller i 1,5 - 5,0 ltr. potte

Mængderabat på dette produkt - spar op til 20 %

Pris fra
49,80 DKK  m/Moms
( 39,84 DKK  u/Moms )
Lager: Leveringstid er 10 dag(e).

Prunus laurocerasus 'Genolia'® - Kirsebærlaurbær

Dekorativ stedsegrøn busk med grønne og blanke blade. Opret vækst, der gør at den er specielt egnet til hækplante.

Leveres med klump eller i 3,0 - 5,0 ltr. potte

Mængderabat på dette produkt - spar op til 37 %

Pris fra
89,80 DKK  m/Moms
( 71,84 DKK  u/Moms )
Lager: Leveringstid er 10 dag(e).

Prunus Laurocerasus 'Novita' - Kirsebærlaurbær

Dekorativ stedsegrøn busk med store grønne og blanke blade. Velegnet som hækplante.

Leveres med klump eller i 1,5 - 10,0 ltr. potte

Mængderabat på dette produkt - spar op til 23 %

Pris fra
55,80 DKK  m/Moms
( 44,64 DKK  u/Moms )
Lager: På lager

Pleje af Kirsebærlaurbær

Som med alle nye hækplanter har Prunus laurocerasus (eller Kirsebærlaurbær) brug for en formativ beskæring for at blive så tæt som muligt. I modsætning til mange andre hækplantearter, så tilgiver Kirsebærlaurbær imidlertid næsten uendeligt mange fejl, så det er svært at ikke lave en god hæk i sidste ende.

Behandling af Kirsebærlaurbær lige efter plantning

Med hensyn til beskæring skal du ikke gøre noget Kirsebærlaurbær er stedsegrøn, og som sådan er den aldrig rigtig sovende, selv om aktiviteten i koldere måneder er langsom. Trimning af planterne for tidligt, vil bevirke at sårene vil bløde, uden at rødderne har tid til at etablere og "drive" planten. Infektion er en sandsynlighed som et resultat, og skader fra frost er mere sandsynligt efter for tidligt skåret væv.

Efterfølgende beskæring

Når Prunus laurocerasus er etableret (let at se, fordi du vil se nye, unge blade vises), træder du tilbage og kigger på planten. Kirsebærlaurbær vil lægge ny vækst fra krydset mellem stilk og blad, hvis det tilskyndes. Hvis du ønsker ny vækst i et bestemt område, skal du bare skære en gren i den del af planten tilbage, så der er to eller tre blade tilbage. En ny sideskydning kommer fra hvert blad inden for et par uger. Fortsæt med at gøre dette, indtil der er en god struktur af grene, der er tilstrækkelige til at bære mængden  af ​​blade, der gør Kirsebærlaurbær så en god hækplante.

Når det er gjort, er alt det, der er nødvendigt, at holde hækken i form. Hvis du har tid, gøres det bedst ved at skære individuelle grene ned med beskæresaks – da bladene på Prunus laurocerasus er meget store, vil hækkesakse skære igennem mange af dem. Dette er dog ikke et reelt problem, da laurbær hurtigt vokser med nyt løv. Husk at beskære din laurbærhæk i en lodret "A" -form. En let tilspidsning til en hæk - bredere i bunden end øverst - giver lys og luft mulighed for at komme til de nederste grene, hvilket holder dem sunde og dækket af blade.

For radikalt at ændre formen på en etableret laurbærhæk – skal du bare reducere højden markant, og så derefter forme dens nye vækst som du ønsker.